Sirupfix Pomůcka - konzervant na přípravu sirupů 40g

možnost domů i do výdejen
.png?6800113b)
bonusový club Terunka
-1.png?680010a8)
spolu již 9 let na trhu
-1.png?6800107f)
Vždy čerstvé a dlouho trvanlivé
Související produkty
Detailní popis produktu
Dr. Oetker Sirupfix je novým přípravkem na zavařování poctivých domácích sirupů s Vámi preferovaným druhem cukru
Pomocí Sirupfixu je možné připravit sirupy z ovoce, květů, bylinek či zázvoru.
Recept je jednoduchý: 1 000 g ovoce + Sirupfix + 1 000 g cukru + 500 až 1 000 ml vody = chutný a hustý sirup. Výrobek neobsahuje žádné konzervační látky.
Vytvořte si svůj vlastní originální sirup s Dr. Oetker!
Inspirace na recept: Šeříkový sirup
Zákonný název: Sirupfix, ovoce, květy, bylinky a zázvor, směs v prášu na přípravu sirupů
Hmotnost ∕ objem: 40 g
Podmínky skladování: Skladujte v suchu!
Minimální trvanlivost: uvedeno na obalu
Složení:
Dextróza, regulátor kyselosti (kyselina citrónová), enzymy celuláza a pektináza do potravin. Může obsahovat stopy MLÉKA, LUPINOVÉ MOUKY a OBILOVIN obsahujícíh LEPEK.
NÁVOD K POUŽITÍ - jak vyrobit domácí sirup?
1000 g ovoce, 1000 g cukru, 500 - 1000 ml vody (podle šťavnatosti použitého materiálu - ovoce, bylinky, koření)
Příprava:
1. Umyté a rozmačkáme anebo na malé kousky nakrájené ovoce vložíme do hrnce a přidáme 500-1000 ml vody (v závislosti na šťavnatosti ovoce). Povaříme 5-10 minut.
2. Odstavíme a necháme zchladnout. Přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru, důkladně rozmícháme a necháme přes noc v chladničce.
3. Ovoce přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu, krátce povaříme 3-5 minut a odebereme případnou pěnu. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.
Příprava sirupu z bezového květu, bylinek nebo zázvoru:
10 velkých květů bezu černého nebo 6 hrsti bylinek nebo 300 g zázvoru, 2000 g cukru, 1000 ml vody
1. Na přípravu sirupu z bezu nebo bylinek namočíme květy nebo bylinky do horké (ne vroucí) převařené vody. Na přípravu zázvorového sirupu zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a 10 minut povaříme.
2. Do zchladlé směsi přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru a necháme asi 24 hodin v chladničce.
3. Směs přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme k varu a povaříme asi 10 -15 minut.
4. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.
Sirup po otevření skladujte v chladničce.
Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.
Příprava:
1. Umyté a rozmačkáme anebo na malé kousky nakrájené ovoce vložíme do hrnce a přidáme 500-1000 ml vody (v závislosti na šťavnatosti ovoce). Povaříme 5-10 minut.
2. Odstavíme a necháme zchladnout. Přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru, důkladně rozmícháme a necháme přes noc v chladničce.
3. Ovoce přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme do varu, krátce povaříme 3-5 minut a odebereme případnou pěnu. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.
Příprava sirupu z bezového květu, bylinek nebo zázvoru:
10 velkých květů bezu černého nebo 6 hrsti bylinek nebo 300 g zázvoru, 2000 g cukru, 1000 ml vody
1. Na přípravu sirupu z bezu nebo bylinek namočíme květy nebo bylinky do horké (ne vroucí) převařené vody. Na přípravu zázvorového sirupu zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a 10 minut povaříme.
2. Do zchladlé směsi přidáme Sirupfix smíchaný s 1000 g cukru a necháme asi 24 hodin v chladničce.
3. Směs přecedíme přes gázu, plátno nebo jemné sítko, přivedeme k varu a povaříme asi 10 -15 minut.
4. Horký sirup nalijeme do sterilních láhví, uzavřeme víčky a láhve asi na 20 minut dáme naležato.
Sirup po otevření skladujte v chladničce.
Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.
Výrobce
Dr. Oetker s.r.o. Americká 2335, 272 01 Kladno, Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zavařování ovoce a zeleniny |
---|---|
EAN: | 8595072627665 |
Kód výrobce: | 157.81 |
Skladování: | Doporučení - skladujte v suchu, mimo přímé sluneční záření a při teplotě do 1 - 20 °C. Toto doporučení odráží všeobecný charakter trvanlivých potravin. Dbejte však na podrobné podmínky skladování, uvedené na etiketě nebo obalu výrobku. |
Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář